Ontwikkel een fijne relatie met eten, jezelf en je lichaam

Begeleiding bij het doorbreken van verstoord eetgedrag (e.g. eetbuien, jojoën, restrictief eetgedrag) en het creëren van een stabiel gewicht, zodat je weer fysiek en mentaal lekker in je vel zit en méér kunt genieten van het leven, zonder constant bezig te hoeven zijn met (di)eten.

Lichter Leven® 

Afvallen zonder dieet

Je hebt een mooi leven. Er is alleen één probleem. Je bent de hele dag bezig met (niet) eten en misschien wel met vechten tegen eetbuien

 

> Je bent ofwel aan het lijnen, of de grip over je eetgedrag volledig kwijt.

 

> Het verlangen om af te vallen en de angst om dik te zijn beheerst je leven. 

 

> Je wordt gegijzeld door je onzekerheden, schuldgevoelens en schaamte. Schaamte voor je eetbuien, schaamte voor je gewichtsschommelingen. 

 

> Je bent veel bezig met wat anderen van je denken. Bang voor afwijzing? Bang om niet goed genoeg te zijn? Niet waardevol genoeg te zijn?


Je wilt weer energie hebben om onbezorgd te genieten van het leven

 

> Je verlangt naar rust en ruimte in je hoofd. Je wilt weer 'normaal' met eten omgaan en genieten van eten zonder schuldgevoel en angst.

 

> Je wilt grip op je eetgedrag hebben en leren luisteren naar wat je lichaam nodig heeft, wat jij nodig hebt, zodat je weer balans ervaart.

 

> Maar bovenal wil je gewoon tevreden zijn met jezelf, met je lichaam en onbezorgd genieten van je mooie leven.

 

Ik help je hier graag bij...

Doorbreek je verstoord eetgedrag en ontwikkel een fijne relatie met jezelf & lichaam



Oriëntatiegesprek

Tijdens dit gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek luister ik graag naar jouw verhaal. Waar loop je tegenaan? Wat heb je nodig? En ben ik de juiste persoon om je hierbij te helpen? Ook help ik je graag op weg met een eerste stap naar een lichter leven

 



Online programma

Een zelfstandig en op eigen tempo te doorlopen programma (met online support) in een online academie, waarin je stap voor stap aan de slag gaat met het ontwikkelen van een fijne relatie met eten & jezelf d.m.v. concrete opdrachten en tools

 



1:1 Coachtraject

Tijdens de een-op-een coachsessies, gaan we samen intensief aan de slag met het herstellen van je verstoorde relatie met eten, jezelf en je lichaam. Dit kan online, bij mij in de praktijk of lekker wandelend in de natuur.

 

gezond gewicht



Laat ik mij even voorstellen

eetcoach, voedingscoach, intuïtief eten coach, toegepaste psycholoog

Ik ben Lieke,
toegepast psycholoog & socioloog (Msc.) met een specialisatie
 in eetgedrag en vitaliteit.

Ik coach / begeleid  (m.n.) vrouwen bij het ontwikkelen van een fijne relatie met eten, met zichzelf en het leven, vanuit een (neuro)biopsychosociale aanpak.

Daarnaast ben ik vooral ‘gewoon’ mens, net zoals jij!

Ook ik worstel soms met het mens-zijn. Ik struikel ook zo nu en dan over het leven en soms zit ik gevangen in mijn eigen gecreëerde gevangenis van negatieve gedachtes. Eten was lange tijd mijn enige copingstrategie, maar gelukkig heb ik daar een lichtere weg in gevonden.

Dit maakt dat ik begrijp hoe jij je voelt en het zorgt ervoor dat ik mijn werk niet als 'gewoon' werk zie.

Mijn #1 drijfveer is het leven van mensen, en dus ook dat van jou, een stukje lichter maken. Als professional doe ik dat door te luisteren, vragen te stellen en jou de kennis en handvaten te geven om beter met de donkere kant van het leven om te gaan, zodat je daar bijvoorbeeld eten niet voor hoeft in te zetten.

Als jouw collega-mens doe ik dat door eerlijke blogs te schrijven over mijn eigen worstelingen in het leven, zodat jij - en ALLE andere vrouwen die worstelen met eten en het leven - je niet raar en alleen voelt.

 



Recente blogs


Eet coach